la aamuna aloitettiin Lee Gibson opissa. Ihan ensiksi hän halusi nähdä kuinka ohjaisimme koiraamme hänen tekemällään radalla kisanomaisesti. Toinen harjoitus tehtiin pelkästään puomin alastuloa ja siitä sivulle siirtymisen kautta putkeen ohjausta. Kolmannessa harjoituksessa tehtiin paria radalla olevaa pätkää jossa keskityttiin ns. ongelma kohtiin. Ja neljäs harjoitus olikin sitten taas kisanomainen "veto" jolta sitten suoriuduttiinkin Gigon kanssa hienosti noiden ohjeiden avulla nolla radalla.

La toinen koutsi oli Jenna Caloander, jonka treeneihin otin Noblen. Olimme käyneet hiukan harjoittelemassa Jennan tekemän ohjeen mukaan tiettyjä teknisiä tehtäviä. En odottanutkaan taaskaan mitään yhdellä kertaa läpimenemistä tuolla radalla, mutta pätkittäin rata vaikutti tehtävältä (jopa meille). Yritin olla niin rauhallinen kuin vain ikinä pystyn :-) Ohjasin ensimmäisiä hyppyjä melkeinpä paikaltani ja palkkasin Noblea paljon juurikin tuossa alussa (hyppyjen välit olivat suht lyhyet ja harjoiteltiin ns. välistä vetoja eli koira piti saada kääntymään todella nopeasti ja lyhyillä teillä ennen seuraavaa hyppyä/putkea). Noble kävi tietty kuumana, mutta se kuunteli suht hyvin ja Jennan ohjeistuksen avulla pääsimme SUPER hienosti etenemään tuolla mielestäni haasteellisella radalla loppujen lopuksi aina esteelle nro 11. Loppurata eli 10 estettä lisää menikin sitten loppujen lopuksi ihan rallatteluksi, mutta nyt taas tietää mitä treenata seuraavaa leiriä varten. Lauantain treenien jälkeen oli ihan voittaja fiillis :-)

Su ensimmäiset treenit olikin sitten Jouni Oreniuksen radalla Noblen kanssa. No, menihän se mutta kun ohjaajan rauhallisuus ei ollut lauantain luokkaa niin koirahan kuumeni taas ihan kiehumispisteeseen ja senjälkeen kuumeni ohjaaja.... Loppujen lopuksi hyviä pätkiä tuli tuollakin radalla. Tämän koiran kanssa on edistytty todella paljon noiden vaikeiden keppikulmien kanssa. Seuraavalla kerralla OLEN RAUHALLINEN Jouninkin treeneissä, I promise!

Lopuksi mentiin sitten vielä Gigon kanssa Juhan treenit ja sehän oli taas pelkkää iloa. Koira osaa ja kuuntelee, joten kunhan ohjaaja malttaa tehdä nuo kontakti kunnolla niin paletti on ns. kasassa.

Olipa taas kiva viikonloppu mukavan harrastuksen parissa. Seuraava leiri kk kuluttua ja siellä sitten yhtenä kouluttajan Zeljko Gora. Tässä välillä nyt sitten treenataan lähinnä Noblen kanssa tuota rauhallisuutta, sekä ohjaajan että koiran.

t. Mervi, Gigo ja Noble