Olin itse lomalla ja matkoilla noiden 7 treenien aikaan. Sain ylipuhuttua Noblen toisen omistajan eli Erikin osallistumaan elämänsä ensimmäisiin agilitytreeneihin. Kuulemani mukaan ihan suht kivasti oli mennyt. Pikkuista rataa oli menty eli hyppyjä ja putkea. Vähän kontakteja eli A:n alastulolla ja sitten lyhyttä pätkää keppejä verkkojen avustuksella.

Viime keskiviikkona siis treenit nro 8. Juhan valvoma harjoitus oli putki, 3 hyppyä ja rengas siihen loppuun. Noble ei oikein vielä hae itse tuota rengasta, mutta parin ohimenon jälkeen sekin alkoi jo sujua. Isäkoiran kanssahan tuon renkaan kanssa ei ole/ole ollut koskaan ongelmia. Toinen harjoitus oli 4 esteen ylitys jossa kakkosen jälkeen valssin kautta kahdelle seuraavalle. Se meni hyvin se! Sitten mentiin pussia joka on alusta lähtien ollut Noblelle ok. Toisin oli isällään aikoinaan. Sehän ei ensimmäisellä kerralla mennyt pussiin millään. Pari viikkoa meni, että sen piti itse mutustella asiaa ja sitten se vain päätti kerran ihan itsekseen mennä sen vaikka en pyytänytkään eikä sen koomiin ole tarvinnut tuotakaan enää arvuutella. Mutta nyt vähän lipesin asiasta eli muistelin menneitä.

Eli jotakin samaa, mutta niin erilaista on isässä ja pojassa. Se mikä Noblessa ehkä eniten ärsyttää, josta en itse pidä ollenkaan on se kun odotus aikana se käy niin kuumana ja haukkuu koko ajan. Valitettavasti ei tunnu olevan keinoa millä sen saisi hiljenemään. Pyydän jo nyt anteeksi kurssikavereiltani ja tulevilta kisakumppaneilta :-) tuon koiran vouhkaamista. Sitten, kun jotain tehdään niin onneksi se silloin on hiljaa (ainakin toistaiseksi). Toivottavasti jatkossakin.

Pe mentiin sitten vähän ylimääräistä, kun oltiin siellä Kimin opissa Janakkalassa. Voice of Finlandin valmentajien sanoin: olen siis niin YLPEÄ miten hienosti Noble meni. Se mikä yllätti jopa Kim sai sekä Noblen, että Gigon tekemään asioita kanssaan. Nuo minun omat koirat, kun ovat yleensä niin läheisriippuvaisia jos olen itse paikalla.

Tästä siis taas jatkamme eli kohta lähden hallilla käymään ottamassa pikkuisen kontakteja (joo kyllä tosiaan taas) Gigon kanssa ja Noblen kanssa ihan vain pikkuisen esteitä ja keppejä.