Aikamoista härdelliähän tämä on taas ollut, vaikka pentuja ei olekaan kuin kolme niin yhtä paljon sitä työtä on kolmesta kuin seitsemästäkin.

Olin itse puolitoista viikkoa lomalla, äitini oli hoitamassa pentuja yhden viikon ja poikani Erik silloin kun on ehtinyt. Pennut eivät olleet keskenään ensimmäiseen kolmeen viikkoon oikeastaan kuin sen aikaa kun kävin aamulenkillä koirien kanssa. Viime viikolla aloitettiin ns. normi elämä. Olen töissä, mutta käyn joka päivä ruokatunnilla ruokkimassa Alexian. Sehän saa edelleen neljästi päivässä ruokaa, koska imettää vielä periaatteessa kokoaikaisesti.

Pennut ovat kohta 4 viikkoa vanhoja. Silmät avautuivat tasan kaksi viikkoisina ja viikko senjälkeen eli tiistaina aloiteltiin kävely harjoitukset.

Iso narttu ei ole enää ns. iso narttu vaan joukon suurin taitaa olla ns. pikku narttu :-). Viikko sitten pennut siirtyivät hieman isompiin ympyröihin eli belggareitten pentulaatikkoon. Samalla siirryttiin yläkerrasta alakertaan. Lapsiportti pitää belggarit huoneesta poissa silloin, kun itse olen töissä. Tosin urokset ei tosiaankaan ole kiinnostuneet näistä meidän pienistä vaan pysyvät kyllä mielellään erossa "rääpäleistä". Ainut jota oikeasti nämä kiinnostaa on Taika. Alexia ei kyllä päästä ketään pentulaatikon reunalta kurkkimaan.

Alexia on hoitanut pentujaan todella hienosti ja maitobaari on kiitettävästi auki. Kun on vain kolme pentua niin ruokaa on kyllä riittänyt. Nyt alan pikkuhiljaa totutella pentuja muuhunkin ravintoon kuin äidin maitoon. Sormenpäästä maisteltiin tänään hiukka jauheliha kermaviili sekoitusta.

Eilen meillä kävi varsinaisesti ensimmäiset ihan vieraat ihmiset. Alexia otti vieraat hyvin vastaan, mutta ei yhtään tykännyt kun pentuja yritettiin koskea silloin kun se oli laatikossa. Täydellinen äiti sanoisin.

Kaikki pennut on ns. varattuja. Hiukan haikealta tuntuu, ettei tällä kertaa jää yhtään tänne itselle. Onneksi kuitenkin Enkeli tulee olemaan ns. kahden talouden koira eli Marikan ja minun yhteistyöni alkaa tästä. Tarkoitus on teettää Alexialle vielä yhdet pennut vuoden päästä jos kaikki sujuu hyvin. Siitä jää sitten narttupentu perheen sisälle eli poikani Erikin ja hänen tyttöystävänsä Heidin talouteen.

Finn Noirin seuraava pentue on groenendael (toivottavasti). Hetan juoksu ei vieläkään ole alkanut, ehkä pieniä merkkejä ilmassa, mutta pahimmassa tapauksessa astutus menee ensi vuoden puolelle.

Kuulumisiin,

Mervi