Eilen leikattiin Baron kivekset. Kyseessähän piti olla ihan helppo rutiinitoimenpide, mutta kuinkas sitten taas kerran kävikään...
Baron leikkaus alkoi eilen klo 13. Operaatio oli lääkärin mukaan selkeästi normaalia vaikeampi. Vasemman kivespussin tunikan (?) sisällä oli geelimäistä ainetta. Kivespussien iho poistettiin kokonaisuudessaan, koska muutoin muuttunutta aluetta ei olisi saatu irrotettua.
Menin hakemaan Baroa pois lääkäristä 16.30 ja kuulin odotushuoneeseen sen valittavan äänen. Kysyin hoitajalta onko se valittanut koko ajan vai aloittiko vasta kun kuuli ääneni. Oli kuulemma valittanut... Menin ottamaan Baron häkistä ulos ja eipä ollut ihme, että valitti. Koira valui jatkuvasti verta leikkaushaavasta. Baro nukutettiin saman tien uudestaan ja siirrettiin uudestaan leikkaussaliin. Minä lähdin kotiin odottamaan puhelinsoittoa... Seitsemän jälkeen minulle soitettiin ja sanottiin, että voisin mennä noutamaan koiraa uudestaan kotiin. Siellä oli useita vuotavia suonia, joista yksi isoin ommelttiin ja pari pienempää poltettiin. Jos jollakulla koiralla on ollut epäonnea toimenpiteitten kanssa niin Barolla.
Jokatapauksessa olen suunnattoman ONNELLINEN, ettei taaskaan käynyt pahemmin. Uskon, että tästäkin taas kerran selvittiin säikähdyksellä.
Koko vasemman puolen kives pusseineen ja nesteineen on lähtetty patologin tutkittavaksi. Uskon, ettei se kumminkaan ole mitään vaarallista, koska Baron kunto ja veriarvot ym ovat hyvät.

Mervi