viime viikon päivitys jäi tekemättä, kun kone temppuili.

Viime viikolla treenattiin kahden esteen ylitystä. Toisen esteen taakse laitettiin palkka ja koiran piti malttaa odottaa paikallaan ennen käskyä ja vasta käskyn saatuaan ylittää nuo esteet. Rimathan ovat vielä tässä vaiheessa maassa, mutta idea on kuitenkin siinä, että jotain kuitenkin ylitetään. Toinen tehtävä oli esteen ylitys ja senjälkeen putkeen meno jonka takana taas palkka. Kolmas tehtävä esteen ylitys ja sekä oikealle, että vasemmalle kaarto. Tässä tehtävässä palkkaus tehtiin niin, että ohjaaja koiran lähetettyään "juoksi" poispäin esteestä ja palkkasi koiran kädestä katsomatta koiraa. 

Tänään aloitettiin kontaktien treenaus. Nyt olen päättänyt edetä hitaasti tämän asian kanssa ettei sama virhe toistuisi kuin tuon iskäkoiran kanssa :-) Koira nostetaan A:n alatulo kontaktille ja kun nenä koskettaa maata niin palkka, palkka ja vielä kerran palkka. Aika nopeasti oppii, että nenäkosketuksesta maahan saa lihapullaa. Ei ole tyhmiä nuo belgianpaimenkoirat! Itse täytyy vaan olla nopea tuon palkkauksen suhteen ja riittävästi lihapullia mukana :-). Sitten harjoiteltiin tuota paikallaan olemista, että pysyisi siinä lähdössä sitten varmasti, kun se aika koittaa. Putkihan on jo vanha juttu, mutta tänään se oli vähän mutkalla. Sekä viimeisenä takaa lähetyksia valssin kanssa. Tässä tehtävässä oli 2 estettä rinnakkain ja palkkaus tapahtui näiden kahden esteen välissä. Näitä siis sekä oikealle, että vasemmalle. Tämä on meille jo aika tuttu ja mieluinen juttu eli ei ongelmia.

Ensi viikolla Noblen kanssa menee treeneihin kakkosohjaaja Tiina, koska itse olen kuntoutuksessa. Kiitos Tiinalle jo ennakkoon, koska tässä vaiheessa ei haluaisi jättää yksiäkään treenejä väliin. Muutenhan sitä voi vaikka jäädä luokalle, kun muut kaverit menevät opetuksessa ohi....

Kuulumisiin kahden viikon kuluttua.