eli Gigon kanssa alkanut agilityharrastus on saanut jatkoa :-)

Tänään oli ensimmäinen virallinen agilitytunti myös Gigon pojan Noblen kanssa. Samassa ryhmässä aloittivat myös velipoika Napoleon, puolisisarukset Mamma Mia ja Mr Big. Hyvää vauhtia on siis uusia F N agikiitureita tulossa.

Ajattelin josko hieman kirjoittelisin näistä meidän treeneistämme tänne viikottain. Sitä kun ei tahdo enää muistaa millaista se oli, kun edellisen kerran aloittelin. Tai no muistan senverran, että ajattelin ettei tästä mitään tule :-) Mutta tulihan siitä ja kuten otsikko kertookin ei tässä paljon muuta ole tehtykkään/tehdä kuin treenataan ja kisataan.

Tänään meillä oli kolme erilaista harjoitusta. Harjoitus nro 1: koira jätetään istumaan ja ohjaaja siirtyy senverran eteenpäin, kuin olettaa koiran pysyvän istumassa sitten takaisin ja palkka. Tätä monta toistoa. Harjoitus nro 2: koira jätetään maassa olevan puomin "eteen" jonka takana on palkka. Koira lähetetään puomin yli tuon palkan luo esim käskyllä hyppy. Tässä käytettiin apuna toista ohjaajaa joka laittoi ja näytti tuon palkan koiralle. Tätä monta toistoa. Harjoitus nro 3: putken päähän laitettiin makupala (apuohjaajaa hyvänä käyttäen) ja ohjaaja lähetti koiran putken läpi. Ensiksi lähempää ja sitten vähän kauempaa. Kun koira meni putken ensiksi näin niin senjälkeen vaihdettiin niin, että apuohjaaja piti koiraa ja ohjaaja hieman etäämpänä käski koiraa putkeen samalla liikkuen itse eteenpäin. Tätäkin monta toistoa. Haastavinta tässä varmastikin oli tällä kertaa se, että kaikki 5 koirakkoa olivat kentällä yhtä-aikaa. Kun 4 näitä kaveruksista oli pennelikavereita keskenään niin ajattelin, ettei tästä tänään mitään tule, kun kaikki veijarit varmasti vain haluavat leikkiä siellä keskenään. Mutta yllätys olikin aika suuri (kasvattajalla), kun ainoastaan kerran Noble lähti morjestamaan veljeänsä ja sitten tuli veli morjestamaan Noblea. 

Eli älyttömän hyvin meni kaikilla! Tästä on siis hyvä jatkaa.... Uskaltaisiko sitä tähän loppuun laittaa, että kesällä 2016 minullahan voi olla jo toinenkin agilitykoira ;-)

Kiitos Hanna, Mari ja Tor, että lähditte mukaan tähän mukavaan harrastukseen!