Eilen rantauduttiin Turkuun aikaisin aamulla. Monen huonosti nukutun yön jälkeen oli ihanaa päästä omaan sänkyyn.
Matka sujui loistavasti, KIITOS Nina! "Tompan" avustuksella emme eksyneetkään pahemmin (kerran tai kaksi). Matkamittari näytti 30 km vaille 4 000 km siinä vaiheessa kun olin kotipihassa. Kumpikin "matkakumppanini" Nina ja Dago olivat varsin joustavia matkalaisia :-).
Dago osoittautui erittäin helpoksi matkakoiraksi. Se nukkui tai ainakin makasi koko matkan ajan rauhallisesti omassa osastossaan auton takaboxissa. Hotellihuoneessa tai laivan hytissä se ei pitänyt ääntäkään ja kun Ranskan maalla se oli mukana esim ravintolassa niin makoili aivan rauhassa pöydän vieressä, vaikka tarjoilijat sanan mukaisesti hyppivät sen yli mennessään ohi.
Erityinen näyttelymenestys jäi saamatta eli "pelkkä" Excellent tuli. Hienosti jokatapauksessa, oli paljon koiria joille tuomari antoi TB:n eli EH:n. Tänä vuonna tuomari ei koskenut koiraan ollenkaan.. Kaikki muut nostivat uroksensa kuka mitenkin, että tuomari sai kokeiltua kivekset. Dagoa ei nostettu, Nina vain pyöritti päätään kun tuomari tätä pyysi. Mitä ilmeisimmin oli saanut yhden tai kaksi kertaa hammasta, koska ihan selkeästi arasteli koirien koskemista. mm hampaitten katsomisessa käytettiin kynää apuna. No maassa maan tavalla! Mitään ihmeellistä ei tänäkään vuonna silmiini sattunut. Edelleen minua miellytti pari urosta jotka olen nähnyt jo pari vuotta aiemmin. Minulla on kyllä hiukka eri maku kuin tuomarilla :-). Pari vuotta aiemmin yksikään koira jolla oli korkea hännän kanto ei päässyt listoille. Tänä vuonna tuolla(kaan) ei ollut merkitystä.
Ensi vuoden Ranskan erikoisnäyttely on 50's ja kuulin huhuja, että se järjestettäsiin Pariisissa tai jossain lähistöllä. En osaa sanoa lähdenkö sinne koiran kanssa vai taasen pelkkänä turistina, mutta mukavahan siellä on käydä. Sanoisin, että ihan hyödyllistäkin. Aina näkee tai kuulee jotain mistä voi olla hyötyäkin tässä kasvatustyössä. Plus tietysti se, että tapaa kasvattajia ympäri eurooppaa ja vähän kauempaakin.

Loppuun tietysti vielä KIITOKSET Ninalle avusta ja mukavasta matkaseurasta!

Mervi & Dago