osallistuin viikonloppuna kyseiselle kurssille. Näitä viikonloppuja on tulossa vielä 5 lisää tässä vuoden sisällä ja seuraava on lokakuun lopussa. Ei tämä minulle ihan uusi juttu ole, mutta aiemmin olen ollut vain tuuraajana jollain kurssi viikonlopuilla. Nyt sitten halusin ottaa kursseista kaiken hyödyn irti, koska jokaisella viikonlopulla harjoitellaan eri asioita ja tässä välillä treenataan opettajien antamia "tehtäviä". Tämä viikonloppu ei sisällä pelkästään koirien kanssa tekemistä vaan myös ohjaajat on otettu huomioon ihan erikseen. Siitä minulla on tällä hetkellä hyvinkin "tuntuva" muistutus eli Jerryn fysiikka treenit muistuttavat kyllä itsestään varmaankin vielä päivän pari :-) eli hei minullahan on lihaksia paikoissa joissa en tiennyt niiden olevan.

Minulla on mukana sekä Gigo että Noble. Valinnan siihen kummalla osallistun mihinkäkin treeniin teen ratojen perusteella. Lauantaina aloitettiin Juhan treeneillä johon otin Gigon. Tämän koiran kanssa meillä ei varsinaisesti ole kauheasti ongelmia. Ensimmäiset treenit menivät loistavasti! Pieniä ohjausvirheitä hiottiin ohjaajalta pois mm. milloin käytän vastakättä ohjatessani Gigoa kepeille. Lauantain toiset treenit veti Jenna Caloander ja sille radalle valitsin Noblen. Noblen kanssa minulla on vaikeutena sen älytön nopeus ja se, että ihan vielä se ei ns. osaa lukea itse esteitä jolloin joudun (yrittämään ainakin) itse juoksemaan TODELLA PALJON ja LUJAA, että ehtisin ohjata sitä edes sinnepäin mihin on kulkusuunta. Jennan mielestä Noble on älyttömän hyvä ja tulevaisuudessa olemme kuulemma huippupari jolle kaikki on mahdollista. Toki olen sen tämän koiran kohdalla tiennyt jo jonkin aikaa, että käsissäni on hiomaton timantti, mutta se riittääkö ohjaajan taidot/kunto jää nähtäväksi. Jenna ainakin luottaa, että paras on vielä edessä. Tuntuipa hienosta kuulla näin positiivisiä sanoja meistä molemmista.

Sunnuntaina otin taas Gigon Jan Egilin radalle. Hänen koulutuksiinsa olen osallistunut aiemminkin joten haluasin nähdä/kuulla olemmeko yhtään edistyneet hänen mielestään viime kerrasta. Viime kerralla hän sanoi, että uskalla liikkua enemmän ja luota koiraan. Gigohan kuuntelee loistavasti, etenee hienosti ja pelastaa ohjaajansa monta kertaa kisoissakin huonoissa ohjauksissa. Nyt saimme kotiläksyksi yrittää tehdä pienemmät käännökset. Yleensä takaakierroissa ei ole ongelmia, mutta jos tie muuttuu toiseen suuntaan esteen ylityksessä niin minä ennakoin ja lähden esteen ylityksen jälkeen liian aikaisin seuraavaa estettä kohti. Minun pitää harjoitella ns. vastaanottamista ja vasta merkin jälkeen lähteä etenemään kohti seuraavaa estettä. Myös esim välistävedoissa otan liikaa etäisyyttä tulevaan esteeseen. Jos/kun jään lähemmäksi niin koira tie kohti seuraavaa estettä lyhenee jolloin saadaan ajasta pari sekunttia helposti pois. Eli su kotiläksyt oli siinä. Sunnuntain toisen radan oli tehnyt Jouni Orenius ja sille otin mukaan taas tuon hottiksen. Treenit meni ihan sairaan hyvin! Jounin radalla oli paljon takaakiertoja ja piti tehdä saksalaisia sekä japanilaisia ohjauksia. Saksalaiset meni mielettömän hyvin, japanilaisen kanssa on tekemistä. Tätä siis toivon mukaan pääsen harjoittelemaan Juhan treeneissä. Myös lähdön kanssa on nyt ongelmia ja siihen täytyy panostaa, koska tämän koiran kanssa minun pitäisi päästä lähdöstä 2-3 esteen päähän että olisi edes mahdollista ehtiä ohjaamaan sitä radalla.

Näissä koulutuksissa on 6 ryhmää ja ryhmässä 6 osallistujaa. Katsomalla muitakin suorituksia tulee opituksi itsekin samalla mm. radanlukemisen oppii vasta, kun tekee, katsoo ja kuntelee. Itse teen useinkin vielä ns. vääriä ratkaisuja. Näissä koulutuksissa oppii todella paljon kokeneemmilta kisakumppaneilta ja tietysti näiltä huippuammattilaisilta jotka ovat meitä opettamassa. 

On tämä(kin) vaan niin hieno laji!

Seuraavaa viikonloppua odotellessa,
Mervi

14225530_1257314527626012_39552806147825