Taika on entisellään. Kiitos Nina P niistä neuvoista joita sinulta sain ajaessani toisen kerran eläinlääkärille.
Ja, vaikka tuskin eläinlääkärit tätä blogia lukevat niin KIITOS myös heille ERINOMAISESTA sekä koiran, että omistajan huolehtimisesta!

Reilu viikko sitten kahdelta nartulta jouduttiin poistamaan kohdut. Dirlandaalla oli toista kertaa kohtutulehdus joten suht korkean (11-vee) iän vuoksi päädyttiin poistamaan kohtu. Hyvä olikin, koska siltä löytyi myös kasvaimia kohdusta. Toinen kohdun poisto "tapaus" oli Gilda jolla on ollut tapana ennen juoksuja nyrhiä häntänsä karvattomaksi. Selkeä syykin sille(kin) löytyi. Leikkaus ei ollut ihan rutiinitoimenpide, koska sen kohtu oli ollut suurehko ja silläkin oli kasvaimia kohdussa. Nyt molemmat tytöt voivat selkeästi paremmin ja toivon mukaan saivat muutaman vuoden lisä aikaa tervettä elämää.

Kevättä kohti mennään ja pikkuhiljaa olisi tarkoitus alkaa opettaa tuolle nuorelle herralle muutakin kuin istu käsky. Sehän istua nöpöttää kuin vanha tekijä heti kun näkee ruokakupin. Jotain ne nuo vanhukset ovat sille osanneet opettaa. Dago on opettanut myös sellaisia tapoja joita ei todellakaan olisi ollut tarvis. mm RAAVI ovea ennen ulos lähtöä, käytä myös ääntä jos emäntä ei ole tarpeeksi nopea . Näitä tapoja pitäisi nyt sitten yrittää karsia pois. Ihan se on taas erilainen koira kuin kaikki edeltäjänsä. Saapa nähdä mitä siitä(kin) oikein tulee?

Pentusuunnitelmia on, joten jos F N koira kiinnostaa niin tsekkaileppa PENTUJA  linkin alle. Päivitän sivun heti kun tilanne muuttuu!