Mitään varsinaista informoitavaa ei ole, mutta ajattelin kuitenkin hiukka kirjoitella mitä tässä kevään/alkukesän aikana olisi tarkoitus tehdä.

Vanhenpi poikani on viimeisiä viikkoja nyt Imatralla opiskelemassa ja valmistuu helmikuun lopussa. Erik otti Gigon mukaan "miehistymään". Jos armeija on ihmispojille pojista miehiksi leiri niin tämä viikko lienee Gigolle pennusta koiraksi leiri. Pakkohan minun oli kuitenkin sille mukaan laittaa vinkulelu, unilelu, puruluita, siankorvia, oma peitto yms yms....   Uskon, että tämä viikko on ollut Gigolle suuri elämys .  Tiedä, vaikka siitä tulisi virkakoira (HEH, HEH).

Ensi viikolla on sitten tarkoitus oikeasti alkaa tekemäänkin jotain tuon "pienen" pojan kanssa. Ensimmäinen oikea koulutus on ensi torstaina tarkan valvovan silmän alla. Katsotaan nyt tuleeko siitä PK-koira vai pelkkä sohvaperuna, aika näyttää. Laji valinta tällä kertaa on (pitkästä aikaa) viesti. Odotan kovasti, että lumet sulaa ja pääsemme oikeasti treenaamaan tuota maastolajia.

J-pentueeseen olen ollut ja omistajien mukaan hekin ovat olleet oikein tyytyväisiä. Osa pennuista on jo käynyt pentukursseja ja ovat kuulemma nopeita oppimaan. Jay-Z:ta menee Maxin perässä agilityä jo kuin vanha tekijä. U s k o m a t t o m a n nopea pieni koira tuo Zeta.

Näyttelykalenteria olen katsellut "sillä silmällä", mutta näyttää sille että jätän suosiolla kevään näytelmät väliin... Osittain siitä syystä, että olen itse matkoilla, osittain siitä syystä että kotimaiset tuomarit tuntuvat olevan sitä mieltä ettei meillä Suomessa ole groenendaleissa ERI:n arvoisia koiria!? Jos tai kun aikataulut sallii niin käytän ehkä Peppiä ja Jollia touko- kesäkuussa pari näyttelyä. Gigon ensimmäinen näyttely taitaa olla vasta erikoisnäyttely Kangasalalla. Sinne Finn Noir koiria tuleekin sitten tänä vuonna ehkä enemmän kuin 4. Toivottavasti saan kaikki 7-veljestä paikalle ja esittäjät kaikille pojille. Osa on jo värvätty, mutta nyt taidetaan tarvita pari uuttakin esittäjää paikalle. Itsellä on jo hiki pelkästä ajatuksesta. Kaikki nuo 7 rinnakkain kehässä . Kiitos jo ennakkoon teille jotka olette lupautuneet hihnan toiseen päähän!

Toukokuun alussa Gimi-R ja Mari lähtevät Roomaan belgianpaimenkoirien MM-kisoihin. Tänä vuonna yllätys, yllätys Maxin laji on toko. Tsemppiä Marille ja Maxille! Näillä näkymin lähden taas tänäkin vuonna katsomaan suomalaisten belgianpaimenkoirien hienoja suorituksia MM-kisoihin.

Pentuesuunnitelmat siirtyivät syksyyn. Muutamia mieluisia uroksia on, mutta varsinaista valintaa ei ole vielä tehty...

Mervi